Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Koliko dosega izgubi električni avto med mirovanjem?
Raziskava
Koliko dosega izgubi električni avto med mirovanjem?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.05.2023 02:37

Bodoči kupci električih avtomobilov pri nakupu upoštevajo njegovo ceno in strošek vožnje. Obstajajo pa skriti stroški tudi takrat, ko avto miruje.

Urša Prosenjak

Belgijski energetski start-up Re.alto je opravil raziskavo, ki je pokazala, da lahko takšni stroški znašajo tudi do 600 evrov letno.

»Skrbniki voznih parkov so nam povedali, da predvidena poraba pogosto ne enaka dejanski porabi. To opažanje nas je vzpodbudilo, da smo temeljiteje analizirali porabo,« je povedal Dieter Jong iz Re.alta.

Ekipa je odkrila, da je dodatna poraba električne energije nastala zaradi porabe med mirovanjem. »Avtomobil, ki ves dan miruje, porabi okoli 3 kWh dnevno, letno nanese tudi na 1000 kWh.«

Električni avtomobili nenehno pošiljajo podatke v uporabniško aplikacijo: temperaturo, stanje baterije in drugo. Vendar so električni avtomobili optimizirani za vožnjo, ne za prenos podatkov. Ta proces porabi veliko več energije, kot je porabi pametni telefon.

Edina rešitev za lastnike je, da avto preklopijo v način mirovanja. Trenutno ima večina voznikov raje način pripravljenosti, ker so tako povezani z aplikacijo.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto