Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lego Ferrari v naravni velikosti
Atrakcije
Lego Ferrari v naravni velikosti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.06.2023 03:10

Obiskovalce danskega Legolanda navdušuje še en Lego Ferrari z osupljivimi podrobnostmi.

Urša Prosenjak

Lego Ferrari Monza SP1 je sestavljen iz plastičnih kock legendarnega danskega proizvajalca, razstavljen pa je v tematskem parku Legoland Billund, v mestu, kjer je tudi sedež podjetja Lego.

Tako kot drugi avtomobili Lego v naravni velikosti je tudi Monza SP1 zgrajen okoli jeklenega okvirja, ki zdrži precejšnjo težo kock. Sestavljen je iz 383.610 kosov, za dokončanje pa je ekipa Lego graditeljev potrebovala 1414 ur. Le nekaj elementov na modelu ni izdelanih iz Lego kock: platišča in pnevmatike Pirelli, volan iz karbonskih vlaken in različne oznake.

To je drugi Lego Ferrari v merilu 1:1, ki je razstavljen v Legolandu. Prvi je bil Ferrari F40, ki so ga pred letom dni postavili v kalifornijskem Legolandu. Monza SP1 predstavlja podobno atrakcijo na Danskem. Mladi obiskovalci lahko nato sestavijo tudi lastne veliko manjše Lego Ferrarije in nato dirkajo z avtomobili na stezi pri atrakciji ali pa digitalno skenirajo svoje stvaritve in z njimi dirkajo virtualno na simulaciji lastne Ferrarijeve testne proge Fiorano v Italiji.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto