Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rolls-Royce Sophie Loren odslej na elektriko
Predelava
Rolls-Royce Sophie Loren odslej na elektriko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.09.2023 23:49

Najnovejši projekt ekipe avtomobilskih inženirjev britanskega podjetja Lunaz je predelava avtomobilske klasike, ki je nekoč prevažala hollywoodsko divo, v popolnoma električno mojstrovino.

Urša Prosenjak

Rolls-Royce Silver Cloud II iz leta 1960 je bil nekoč last z oskarjem nagrajene igralke Sophie Loren, Lunaz pa ga je zdaj predelal v električno vozilo, ob tem pa so posodobili vse njegove značilnosti, od njegove dvobarvne zunanjosti iz skrilavca in bogatega zlata po meri do notranjosti iz usnja in orehovega lesa. Preproge so celo narejene iz predelanih najlonskih ribiških mrež in reciklirane oceanske plastike.

Lunaz je pomislil tudi na udobje potnikov. Zadnji sedeži so ogrevani, imajo vhode USB in USB-C, možna pa je tudi uporaba sistemov Android Auto in Apple CarPlay. Tudi vozniku so namenili sodobne dodatke, kot so barvni šestpalčni zaslon na armaturni plošči, parkirne kamere, tempomat in elektronska parkirna zavora.

Lunaz je sicer elektrificiral vrsto legendarnih avtomobilov, ki vključujejo Aston Martine, Bentleyje, Jaguarje in Range Roverje, ki so dobili Lunazov električni pogonski sklop namesto originalnih bencinskih motorjev.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto