Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Nasveti
Skrb za vozilo01.04.2024
Kako z avta pravilno očistimo afriški pesek
V nekatere dele Slovenije je minule dni veter prinesel pesek iz Afrike, ki v kombinaciji z dežjem na avtomobilu ustvarja usedline drobnega prahu. Nemški avtomobilski klub ADAC svetuje, kako avto pravilno očistiti po takšnem peščenem viharju.
Varna vožnja ponoči16.02.2024
Kako pravilno uporabljamo dolge luči?
Dolge luči nam lahko močno olajšajo nočno vožnjo, z nepravilno uporabo pa si jo lahko tudi po nepotrebnem otežimo. Zato je pomembno poznati nekaj osnovnih pravil za uporabo visokega ali dolgega snopa žarometov.
Električna vozila18.01.2024
Ali polnjenje do 100 odstotkov škoduje bateriji?
Zaradi znatno krajšega dosega električnega avta v primerjavi z bencinskim je naravna težnja uporabnikov električnih vozil čimbolj napolniti baterijo svojega avta in iz nje »iztisniti« čimveč kilometrov. A strokovnjaki opozarjajo, da takšno početje ni priporočljivo.
Zimske razmere03.12.2023
Kdaj je potrebno zamenjati metlice brisalcev?
Da je potrebno metlice brisalcev pravočasno zamenjati, ni nobena znanost niti skrivnost. Zaplete pa se pri odločanju, kdaj napoči trenutek, ko je zamenjava nujna.
Varno za volanom06.09.2023
Zakaj avto ne sme postati ženska torbica na kolesih
Ženske rade v avtu nakopičimo številne nujne potrebščine, kar pa ni vedno dobro. Razlogov za to je več.
Zima21.11.2022
Deset nasvetov za vožnjo v megli
Vožnja v megli ni zgolj neprijetna in utrujajoča, pač pa tudi nevarna. Nadvse pomembno je, da v megli poskrbimo za svojo vidnost, pa tudi sami moramo biti še bolj pozorni na okolico kot sicer.
Tesnoba za volanom22.08.2022
Od panike do sprostitve
Rahla tesnoba med vožnjo ni razlog za skrb. Lahko je celo koristna, ker nam pomaga k večji zbranosti. Težava pa se pojavi, če nas med vožnjo ogrožajo napadi panike.
Skrb za pnevmatike08.08.2022
Prenizek tlak v pnevmatikah lahko pomeni nevarnost
Prenizek tlak v pnevmatikah je običajno znak težave, zato ga je najbolje pregledati vsaka dva tedna, priporoča nemški avtomobilski klub (ADAC).
Sam svoj mojster02.06.2022
Z lakom za nohte in zobno pasto nad praske
So domači pripomočki in nasveti s spleta primerni?
Potovalna slabost29.05.2022
Ingver in pogled naprej
Potovalna slabost je težava, ki je doletela že vsakogar. Če imamo srečo, da še tako ostre ovinke na zadnjih sedežih preživimo relativno brez težav, smo se s slabostjo srečali posredno, ponavadi kot starši.
Izbira14.05.2022
Zakaj so manjši boljši?
Ženske se pogosteje odločamo za nakup manjšega avtomobila že zaradi stereotipa, obstaja pa več utemeljenih razlogov, zakaj so manjši avtomobili priročnejši.
Varčevanje z gorivom27.03.2022
Koliko višja je poraba goriva ob visoki hitrosti?
Z zmerno vožnjo lahko prihranimo precej goriva.
Skrb za vozilo19.03.2022
Afriški pesek ni tako nedolžna nevšečnost
Če na avtu opazimo značilen rumen posip, gre ponavadi za puščavski pesek, ki ga je k nem prineslo iz Afrike.
Nasveti za varčno vožnjo12.03.2022
Kako zmanjšamo porabo goriva?
Ob vse dražjem gorivu je koristno poznati načine, kako čim bolj zmanjšati porabo. Nekaj nasvetov je pripravila nemška organizacija Tüv Süd.
Skrb za vozilo10.03.2022
Ali potrebujejo električna vozila posebne pnevmatike?
Vprašanje, ali potrebujejo električni avtomobili posebne pnevmatike, se morda zdi na prvi pogled smešno in nepotrebno, saj vrsta pnevmatik ni neposredno povezana z vrsto pogona. Načeloma lahko električna vozila uporabljajo običajne pnevmatike, a obstaja več razlogov, ki govorijo v prid uporabi posebnih, zanje zasnovanih pnevmatik.
Vzdrževanje avtomobila10.02.2022
Koliko mirovanja prenese akumulator?
Če avta predolgo ne uporabljamo, lahko to privede do neprijetnih posledic. Najbolj opazna tegoba je izpraznjen akumulator.
Resnica ali mit?25.01.2022
Je vožnja z nizkimi vrtljaji res varčna?
Ob vse višjih cenah goriva so nasveti za varčno vožnjo koristnejši kot kadarkoli prej. Ker pa se avtomobili in njihova tehnologija spreminjajo, morda nasveti, ki smo jih dobili kot mladi vozniki s strani starejših in izkušenih generacij, ne držijo več.
Poledica24.01.2022
Zakaj so mostovi pozimi nevarnejši od ostalih predelov?
Poledica je v zimskih mesecih žal pogosta, a predvidljiva nevarnost na cesti. Pojavi se lahko v vseh predelih, kjer temperatura pade pod ledišče, določena mesta pa so temu nekoliko bolj podvržena.
Promet23.01.2022
Pravilno odpiranje vrat rešuje življenja
Ni vseeno, kako odpremo vrata pri izstopanju iz avtomobila.
Mit ali resnica?29.12.2021
Zakaj plastenka med kolesom in blatnikom pomeni nevarnost?
Previdnost ni odveč.
Varnost26.12.2021
Ali smemo točiti gorivo, ne da bi izključili motor?
Ob hudem mrazu nas morda zamika, da bi med točenjem goriva pustili motor teči in se med čakanjem greli v avtu, a to ni najboljša zamisel.
Varnost18.12.2021
Šest napak zimske vožnje
Zimski meseci prinašajo s sabo radosti v obliki sneženja, ki pa ne pomeni le romantične sprehode in razposajeno kepanje, pač pa obilo nevšečnosti, predvsem za voznike, kar lahko ima v najslabšem primeru tudi tragične posledice.
Skrb za vozilo13.12.2021
Zakaj je nenehna vožnja z rezervo slaba odločitev?
Rezerva naj bo le izhod v sili.
Skrb za vozilo28.11.2021
Kako se iz avta znebiti cigaretnega vonja?
Vonj po cigaretnem dimu je lahko v avtu še posebej nadležen, še posebej za nekadilca, ki je kupil rabljeno vozilo, v katerem so nekoč vztrajno kadili. Trdovraten smrad je težko odstraniti, z nekaj triki pa se lahko vsaj občutno zmanjša.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto