Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Nasveti
Deževje zadnjih dni je marsikje povzročilo težave v prometu, v nekaterih primerih pa tudi škodo na vozilih.
Metlice brisalcev vetrobranskega stekla je potrebno redno menjati. Čeprav se tega zaveda vsak voznik ali voznica, pa se pogosto znajdemo v dilemi, ali je to že nujno, ali pa lahko še nekoliko počakamo.
V poletni vročini pomeni sesti v vroč avto precejšnjo neprijetnost, ki je lahko tudi nevarna za zdravje. Nasvetov, kako avto pred vožnjo čim hitreje ohladiti, je veliko. Enega izmed njih vam ponujamo v naslednjih vrsticah.
Z vse toplejšimi dnevi se spet pojavlja dilema, ali je bolje uravnavati temperaturo v vročem avtu s klimo ali z odprtimi okni. Vozniki imajo o tem različna mnenja, vseeno pa obstaja nekaj smernic, ki jim je priporočljivo slediti.
Čeprav zakon tega ne prepoveduje, pa takšna odločitev ni najboljša.
Večina mladih mamic prej ali slej doživi stisko, ko je njenemu malčku med vožnjo slabo, ona pa je za volanom in mu ne more takoj pomagati. Težava pa ne pesti le najmlajših, pač pa tudi mnoge odrasle.
V hladnejšem vremenu se avtomobili nekoliko drugače obnašajo kot običajno, kar je potrebno upoštevati, da ne bi nehote škodovali motorju.
Biti lastnik starodobnika so sanje prenekaterega ljubitelja avtomobilov, pa naj gre za redek primerek iz začetka zgodovine motornih vozil ali pa prvi avto voznika. Slednjih je vendarle nekoliko več in če vozniku ni ravno uspelo obdržati Zastave svoje mladosti, se marsikdo odloči za nakup enega izmed ohranjenih primerkov v kateri izmed držav južne ali vzhodne Evrope.
Večina med nami se še ni znašla ujeta v prtljažniku, zamisel o tem pa se nam zdi nekaj, kar spada v kriminalke ali pa vsaj v predele sveta, kjer je zločin nekoliko bolj vsakdanji, kot pri nas. Toda dogodki, ko je oseba iz takšnega ali drugačnega razloga zaprta v prtljažnik avta, so presenetljivo pogostejši, kot bi pričakovali, zato je dobro vedeti, kako se lahko iz takšne situacije rešimo.
Potapljajoč avto spada verjetno med najbolj srhljive scenarije v prometu. Žal so nesreče, v katerih vozilo konča v vodi, pogostejše, kot si predstavljamo. Vsako leto se tudi pri nas zgodi vsaj nekaj tovrstnih nesreč, nekatere se žal končajo tragično, velikokrat pa se ljudje tudi rešijo. Čeprav se zdi kot gotova smrt, imamo ob pravilnem ravnanju dobre možnosti za rešitev.