Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Novice
Otroci osemdesetih smo odraščali ob kultni seriji Knight Rider, kjer se je proti zločinu boril idejni predhodnik avtonomnih vozil, govoreči avto KITT.
Smerniki, ki kažejo v nasprotno smer.
Z drugo generacijo se proizvodnja BMW-jeve serije 2 širi onkraj meja Nemčije. V mehiški tovarni San Luis Potosi že izdelujejo limuzino serije 3, pridružitev dvojke pa so obeležili s posebnim unikatnim primerkom.
Kvaliteta slovenskih cest je predmet številnih anekdot in razlog za prenekatero menjavo končnika, predrto gumo in še bi lahko naštevali. Kako pa je s cestami drugod po svetu in kam se na lestvici uvršča Slovenija?
Indijsko podjetje Ola Electric Mobility načrtuje proizvodnjo 10 milijonov enoslednih vozil letno, kar predstavlja 15 odstotkov celotne svetovne proizvodnje električnih skuterjev. Posebnost projekta je, da ga vodijo in izvajajo izključno ženske.
Na ceno rabljenega vozila vpliva več dejavnikov. Čeprav sta vodilna ohranjenost in starost, pa igra nepričakovano pomembno vlogo tudi barva avta.
BMW in Marvel Studios sta prvič združila moči v akcijskem spektaklu Črna vdova, ki je prišel v kinematografe to poletje.
Premožna švicarska voznica je bridko obžalovala, da je imela pretežko nogo med vožnjo skozi naselje.
Britanka Isabelle Stedman se že vrsto let trudi pridobiti vozniško dovoljenje, a ji nenavadna motnja to preprečuje.
Jeep je v barvno paleto modela Wrangler dodal drzen nov odtenek. Dosedanjim živahnim barvam, kot so Gecko Green, Chief Blue, Nacho Orange, Hellayella in druge, se je pridružil Tuscadero Pink.
V zadnjih desetletjih je mesto Carmel postalo ameriška prestolnica krožnih križišč. Ima jih namreč skupno 138, kar je več kot v kateremkoli drugem mestu v ZDA. Po podatkih nedavne raziskave je množica rondojev prispevala tudi k drastičnemu zmanjšanju prometnih nesreč veh vrst.
Avtomobili imajo vratca rezervoarja za gorivo na različnih straneh. Vozniki si zapomnimo, ali so v našem primeru na levi ali desni, sicer pa se večinoma s tem ne obremenjujemo. Standarda, ki bi določal lokacijo vratc, ni, vseeno pa ta ni naključna.
Od leta 2008 dalje Ford vsako leto izdela unikatnega Mustanga za podporo izobraževalnih programov organizacije Experimental Aircraft Association (EAA).
Takšno opozorilno nalepko bi potreboval voznik Nissana Altime, ki je – skupaj z za njim vozečim tovornjakom – dokazal pomembnost varnostne razdalje.
Novi časi zahtevajo nova pravila. V prometu pa to pomeni nove prometne predpise in znake.
Stara celina se ponaša s precejšnjim številom daljših predorov, med drugim je v Evropi tudi najdaljši cestni predor na svetu.
Na doseg električnih vozil močno vplivajo zunanje temperature in vremenski pogoji. Raziskava je razkrila, v katerih mestih na svetu bomo z enim polnjenjem prevozili največ, v katerih pa bomo morali polnilnico obiskati večkrat.
Prometni znaki se z razvojem prometa spreminjajo, na nekatere njihove posebnosti pa vpliva tudi dežela, v kateri so postavljeni. Na Nizozemskem lahko na prometnih znakih opazimo dodatek, ki ima posebno funkcijo.
Občudovanju oblakov in sončnega zahoda med potovanjem z letalom se izteka čas. Najnovejši trend v letalstvu so trajnostna in varčna letala, ki ne bodo imela oken.
Evropska unija se močno trudi omejiti količine emisij CO2, kar želijo doseči tudi s pospešeno elektrifikacijo prometa. Še vedno pa se zapleta pri infrastrukturi, ki v večini držav krepko zaostaja za cilji.
Pred 51 leti je Ford predstavil svoj revolucionarni model Pinto, mestnega malčka, najmanjšega po letu 1907, ki je desetletje kasneje kariero zaključil kot protagonist največjega škandala v zgodovini avtomobilizma.
Legendarni jugoslovanski avto, ki je še danes predmet številnih šal, pa tudi nostalgičnih spominov generacije nad 40, je bil tudi glavni akter v enem izmed najbolj kontroverznih poslov v zgodovini bivše države, ki se je začel pred 36 leti, julija 1985.
Raziskava je pokazala, da multimedijski sistem v avtu povzroča več težav kot vožnja pod vplivom alkohola ali drog.