Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kako se iz avta znebiti cigaretnega vonja?
Skrb za vozilo
Kako se iz avta znebiti cigaretnega vonja?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.11.2021 01:17

Vonj po cigaretnem dimu je lahko v avtu še posebej nadležen, še posebej za nekadilca, ki je kupil rabljeno vozilo, v katerem so nekoč vztrajno kadili. Trdovraten smrad je težko odstraniti, z nekaj triki pa se lahko vsaj občutno zmanjša.

Urša Prosenjak

Najslabša rešitev, ki pa je za večino voznikov prva, na katero bi pomislili, je uporaba dišave za avto. Ta namreč ne bo odstranila smradu, pač pa se bo z njim le pomešala in še poslabšala situacijo.

Četudi je od kajenja v avtu minilo že precej časa, je smiselno odpreti vsa vrata in temeljito prezračiti kabino. Obenem posesajmo vse površine v notranjosti ter jih obrišimo s krpo, namočeno v alkoholnem kisu. Prav tako je potrebno umiti notranjo stran šip.

Tkanine v notranjosti lahko očistimo tudi s sodo bikarbono, ki jo vtremo v površino, vendar se moramo pred tem prepričati, da je tkanina suha. Sodo bikarbono pustimo nekaj ur, nato pa tkanine posesamo.

Lahko naredimo še korak dlje in zamenjamo filter kabine ter dezinficiramo klimatsko napravo, nato pa jo pustimo nekaj časa delovati na najvišji stopnji pihanja in s tem pomagamo k zračenju kabine.

Nazadnje lahko poskusimo še z alkoholnim kisom, kavnimi zrni ali ogljem, ki jih v posodici pustimo v avtu čez noč ali še dlje, če je mogoče, saj naštete snovi nase vežejo cigaretni vonj in ga s tem odstranijo.

Končni uspeh je v veliki meri odvisen od količine kajenja, ki se je odvijalo v našem avtu in tudi od tega, koliko časa je minilo od takrat. Vseeno pa lahko z natančnostjo in vztrajnostjo dosežemo precej, v najslabšem primeru pa se bomo na smrad sčasoma navadili.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto