Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ali smemo točiti gorivo, ne da bi izključili motor?
Varnost
Ali smemo točiti gorivo, ne da bi izključili motor?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.12.2021 03:12

Ob hudem mrazu nas morda zamika, da bi med točenjem goriva pustili motor teči in se med čakanjem greli v avtu, a to ni najboljša zamisel.

Urša Prosenjak

Medtem, ko je motor v delovanju, ni priporočljivo točiti goriva v rezervoar. Čeprav ni zelo verjetno, da bi prišlo do požara, pa bi se lahko vžgali bencinski hlapi, če pridejo v stik s statično elektriko. Če se hlapi vnamejo, se lahko zgodi eksplozija.

Resnejših okvar avtomobilskega motorja takšno ravnanje ne bi smelo povzročiti, kljub temu pa lahko privede do različnih težav. Vključi se lahko opozorilna lučka za delovanje motorja, saj so sistemi zasnovani za prepoznavanje že najmanjšega prepuščanja bencinskih hlapov.

Med točenjem goriva je tako najbolje izključiti motor, obstaja pa še nekaj previdnostnih ukrepov, ki jih je pametno upoštevati. Na bencinski črpalki ne kadimo, prav tako pa takrat, ko točimo gorivo, ne uporabljajmo mobilnega telefona, saj lahko to teoretično ustvarja statično elektriko.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto