Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
380 kilometrov na elektriko
Premiera: Ford E-Transit Custom
380 kilometrov na elektriko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.05.2022 21:44

Ford je predstavil električno različico Transita Custom.

Artur Švarc

Ford Pro, komercialna divizija Modrega ovala, ustanovljena lani, je električni van napovedala že aprila, zdaj pa je doživel uradno premiero. Od svojega ogljikovodičnega brata se loči po svetleči in zaprti maski, LED lučeh in priključku za polnjenje, ki je spredaj pod desno lučjo. Na drugi strani njegovo električno dušo razkriva oznaka E. Dizajn luči se ponovi tudi zadaj, napisa E Transit in Custom pa sta potemnjena.

Polne specifikacije so še vedno skrivnost, vemo le, da bo imel E-Transit Custom z enim polnjenjem do 380 kilometrov dosega. Niti ne vemo, ali ima enako baterijo s kapaciteto 68 kWh kot večji E-Transit, razen da omogoča hitro polnjenje z močjo do 115 kW.

Več bodo pri Fordu povedali septembra, verjetno pa bo tudi Custom na voljo z dvema različicama motorja kot večji brat. Tam je elektromotor nameščen na zadnji osi in močnejši ima 431 Nm navora, kar zadostuje za pospeške manj kot sedem (!) sekund do stotice, končna hitrost pa je 137 km/h.

Customa bodo sestavljali v turški tovarni v Kocaeliju, kjer bo nastajal tudi novi električni VW Transporter, prvi kupci pa ga bodo dobili čez eno leto. E-Transit Custom je drugi od petih napovedanih električarjev komercialne divizije Ford Pro do 2024.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto