Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zakaj so manjši boljši?
Izbira
Zakaj so manjši boljši?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.05.2022 00:05

Ženske se pogosteje odločamo za nakup manjšega avtomobila že zaradi stereotipa, obstaja pa več utemeljenih razlogov, zakaj so manjši avtomobili priročnejši.

Urša Prosenjak

Razlog, ki je v trenutnem obdobju morda najpomembnejši, je nižja poraba goriva. Manjši avtomobili imajo praviloma manj zmogljive in učinkovitejše motorje, obenem pa so lažji, kar je kombinacija, ki lahko občutno zmanjša porabo v primerjavi z večjim, težjim in potratnejšim avtom. Nižji so tudi izpusti CO2.

Lastnice in lastniki majhnih avtomobilov prihranijo tudi pri vzdrževanju, ki je praviloma cenejše, enako pa velja tudi za stroške ob registraciji ter višino zavarovanja. Nenazadnje imajo majhni avtomobili majhna kolesa, na katere namestimo majhne pnevmatike, ki so prav tako cenejše.

Manjše avtomobile v mestu lažje parkiramo, saj jih lahko stlačimo tudi na tesnejše prostore, med vožnjo v gneči pa so okretnejši. Manj težav je tudi z obračanjem.

V preteklosti se je majhnih avtomobilov držal predsodek glede varnosti. Marsikdo se je raje odločil za večji avto, ker naj bi bil varnejši. Danes je drugače, saj so malčki in mestni malčki vse bolj izpopolnjeni tudi na področju varnosti. Mnogi med njimi so preživeli že več generacij, kar je proizvajalcem omogočilo obilo povratnih informacij, s katerimi so avtomobile izboljšali na najvišjo možno raven in odgovorili na najpogostejše zahteve kupcev.

Majhni avtomobili ponujajo ravnovesje med praktičnostjo, ekonomičnostjo, udobjem in dostojno izkušnjo vožnje, pri čemer vsak ponuja drugačen pristop. Ne glede na to, ali iščemo športno izkušnjo vožnje, udobno vožnjo ali pa smo osredotočeni na razmerje med ceno in kvaliteto, lahko v segmentu majhnih avtomobilov najdemo odgovor na svoje zahteve.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto