Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prihodnost je električna
Koncepti: Mercedes Vision AMG
Prihodnost je električna
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.05.2022 12:00

Mercedes je pokazal Vision AMG, elegantni športni avto pa napoveduje, kaj prinaša prihodnost AMG-ju.

Maja Horvat

Podobno kot Vision EQXX je tudi Vision AMG eleganten in gladkih linij s štirimi vrati in aerodinamično optimizacijo. Čeprav ima kar nekaj skupnega z Vision EQXX, vključno z dolgim zaključkom zadaj, so njune proporce različne.

Avto zaznamujeta zelo kratka previsa, seveda pa to še ni produkcijska napoved, sploh ob vratih brez kljuk, delno prekritih oknih in velikanskih kolesih. Prej gre za AMG-jev dokaz, da znajo več kot le navijati Mercedesove modele do skrajnosti, sploh, ko gre za elektriko. Vision AMG napoveduje, da bo AMG-jev oddelek v prihodnje zasnoval in izdeloval tudi svoje modele – kot štirisedežne športne kupeje. Je to napoved konkuriranja Taycanu?

Čez 3 leta naj bi tako AMG pokazal lasten električni avto, kjer naj bi večino komponent pripravili sami. In ne bo se ustavilo le pri enem primerku, saj je napovedana cela flota električnih AMG-jev na lastni platformi AMG.EA.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto