Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Z lakom za nohte in zobno pasto nad praske
Sam svoj mojster
Z lakom za nohte in zobno pasto nad praske
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.06.2022 01:38

So domači pripomočki in nasveti s spleta primerni?

Urša Prosenjak

Majhne poškodbe laka avtomobila so ena najpogostejših nevšečnosti in vzrok slabe volje mnogih voznic in voznikov. Ker popravila niso poceni, nas lahko hitro zamika, da bi s pomočjo spleta postali sam svoj mojster, kar pa ni vedno pametno.

Manjše poškodbe laka na vozilih lahko včasih popravi že poliranje, pogosto pa to ne bo dovolj. Nasvetov o domačih rešitvah je veliko, med njimi je tudi napotek, da lahko za popravilo barv in lakov uporabljamo zobno pasto in lak za nohte. Toda ali je uporaba teh vsakdanjih snovi, ki jih najdemo v vsakem gospodinjstvu, varna?

Zobna pasta vsebuje drobne delce, ki jih je mogoče uporabiti za zapiranje prizadetih predelov barve – vsaj za manjše praske. Vendar nemški avtomobilski klub ADAC ne priporoča uporabe zobne paste na avtomobilskih praskah. Če so delci v pasti preveč abrazivni, bodo le še dodatno poškodovali lak. Pasta se bo zelo hitro izprala, zato je to še en razlog, da je ne uporabljate. Zobna pasta je dobra za čiščenje žarometov ali platišč, vendar ostanimo le pri tem.

Lak za nohte tudi ni dobra ideja. Težko je najti pravi odtenek barve, ki se bo ujemal z barvo vozila, pri višjih temperaturah pa bo lak razpadel.

Če se že na vsak način želimo lotiti popravila sami, se držimo preverjenih rešitev in si priskrbimo komplet za popravilo poškodb, ki je temu namenjen.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto