Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Modularnost in udobje s hibridnim pogonom
Slovenska premiera: Citroen C5 Aircross
Modularnost in udobje s hibridnim pogonom
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.06.2022 20:54

Citroen C5 Aircross je s prenovo sredi generacijskega cikla dobil osvežen in zrelejši videz, na voljo pa bo tudi kot priključni hibrid.

Urša Prosenjak

Sprednji del vozila C5 Aircross predstavlja nov oblikovalski jezik s strukturiranimi linijami in svetlobnim podpisom v obliki črke V. Na sredini maske opazimo najnovejšo interpretacijo logotipa dvojne puščice, ki se postopoma osamosvoji in loči od dnevnih luči, s čimer odstopa od ostalih Citroenovih modelov, pri katerih se dvojna puščica prek kromanega profila razteza vse do dnevnih luči. Dvojna puščica je odslej v lakirani črni barvi s krom poudarki. V ponudbi so tudi nove možnosti individualizacije podobe ter osvežena barvna paleta. C5 Aircross je pridobil novo modro barvo karoserije Eclipse, ki – odvisno od osvetlitve - prehaja od temno modre do črne. Paleto sestavljajo še ostale barve karoserije, ki jih kupci že poznajo: bela Banquise, biserno bela, črna Perla Nera, siva Platinium in siva Artense. Na voljo so tudi štirje novi barvni paketi, ki s poudarki v drugi barvi dodatno izpostavijo določene poteze avta.

Modularnost in udobje s hibridnim pogonom

Prenova je opazna tudi v notranjosti, posebej izstopa nov 10-palčnim zaslon na dotik lebdečega videza z izboljšano ergonomsko zasnovo. Za volanom pa najdemo še 12,3-palčno digitalno instrumentno ploščo, ki je v celoti nastavljiva po meri in vozniku prikazuje vse bistvene informacije za vožnjo, ki si jih sam izbere.

C5 Aircross je opremljen s sedeži Citroën Advanced Comfort nove generacije, ki imajo v sredini penasto gumo visoke gostote, nad tem pa še dodatno plast 15 mm pene in posebno strukturo, zato zagotavljajo optimalno udobje in dolgotrajno uporabo. Prednja sedeža sta lahko opremljena še s funkcijo ogrevanja in masaže. Prenovljeni so tudi materiali.

Modularnost in udobje s hibridnim pogonom

Z namenom najvišjega možnega udobje je Citroen v prenovljen SUV vgradil vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki, ki izboljša kakovost blaženja nepravilnosti na cestišču. Med drugim ga odlikuje modularnost, ki je primerljiva z enoprostorci. Prostornina prtljažnega prostora je rekordna za segment in znaša od 580 do 720 litrov pri izvedenki z motorjem z notranjim zgorevanjem ter od 460 do 600 litrov pri priključnem hibridu.

Kupcem bodo na voljo 1,2-litrski bencinski in 1,5-litrski dizelski motorji ter hibridni pogon. Priključno hibridna različica ponuja do 55 kilometrov električnega dosega in 320 Nm takojšnjega navora.

Za varnost in udobje med vožnjo skrbi 20 asistenčnih sistemov, med njimi velja posebej poudariti Highway Driver Assist - sistem za samodejno vožnjo 2. stopnje, ki združuje prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go in aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu.

Modularnost in udobje s hibridnim pogonom

Cena prenovljenega C5 Aircross se začenja pri 31.600 evrih za bencinsko različico in pri 48.500 za hibridno izvedbo.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto