Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Začetek nove dobe
Slovenska premiera: Volkswagen ID.5
Začetek nove dobe
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.06.2022 14:12

V elegantnem in spokojnem ambientu Volčjega potoka je Volkswagen slovenski javnosti predstavil svoj nov popolnoma električni SUV coupe ID.5.

Urša Prosenjak

Z novim članom svoje električne družine Volkswagen sporoča, da misli povsem resno z naskokom na vodilni položaj med proizvajalci električnih vozil in s prevzemom krone trenutno še vodilne Tesle. ID.5, ki je na voljo v različicah Pro, Pro Performance in GTX, se ponaša s pohvalnim dometom, dobrimi voznimi lastnostmi in obiljem najsodobnejše tehnologije, vse to pa je zapakirano v športno-eleganten videz.

Začetek nove dobe

Impozanten dizajn vključuje okrepljen sprednji odbijač, obloge vrat v barvi karoserije in športni zadnji spojler za nizek koeficient zračnega upora.

Notranjost je zasnovana funkcionalno za čim prijetnejše počutje. Na sredinski konzoli bomo zaman iskali takoimenovano prestavno ročico oziroma gumb za izbiro smeri vožnje, našli pa jo bomo v obliki obvolanske ročice. Materiali so sodobni in prijetni na dotik ter ustvarjajo občutek razkošja, koncept osvetlitve ozadja pa poudarja inovativno notranjo zasnovo.

Začetek nove dobe

Zgrajen je na platformi za električna vozila MEB, ki je prilagojena, da omogoča tudi štirikolesni pogon različice GTX, nizko težišče pa omogoča dober oprijem in dobro lego na cesti. Na voljo je le z baterijo kapacitete 77 kWh, kar zagotavlja doseg 520 km po WLTP ciklu. Zadaj nameščen elektromotor razvija 128 kW moči v primeru različice Pro, 150 kW pri Pro Performance in 220 kW pri najzmogljivejši različici GTX z dvomotornim sistemom štirikolesnega pogona.

Začetek nove dobe

Novinec prinaša tudi inovativne asistenčne sisteme, med drugim Travel Assist in Park Assist Plus s spominsko funkcijo, ki omogoča, da se vozilo nauči posameznih parkirnih manevrov in jih samodejno ponovi. LED žarometi so vključeni v serijsko opremo, različica GTX pa ima tudi IQ.LIGHT LED matrične žaromete z inteligentnimi žarometi za dolgi svetlobni pramen in 3D sklopi zadnjih luči LED.

Cena novega člana Volkswagnove električne družine se začenja pri 50.484 evrih oziroma pri 60.696 evrih za različico GTX s štirikolesnim pogonom.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto