Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Več digitalizacije in hibridni pogon brez čakalne vrste
Slovenska premiera: Kia XCeed
Več digitalizacije in hibridni pogon brez čakalne vrste
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.03.2023 23:00

Kia XCeed je luč sveta ugledal leta 2019 kot član Kiine družine Ceed, zdaj pa je doživel medgeneracijsko prenovo in osvežitev.

Urša Prosenjak

Novi XCeed združuje čustvenost in dinamiko ProCeeda ter praktičnost in udobje SUV-ja, vse to pa je podkrepljeno z značilnih Kiinim slogom in športnim duhom. Ob prenovi so dimenzije ostale enake, nekoliko pa je osvežena prednja maska, prednji in zadnji odbijač, LED žarometi in zadnje luči. V ponudbi sta dve novi barvi karoserije, siva Yuca Steel Gray, rumena Lemon Splash in zelena Celadon Spirit Green.

Več digitalizacije in hibridni pogon brez čakalne vrste

Občutna je tudi prenova v potniški kabini, kjer je večji informacijsko-zabavni zaslon, več je digitalizacije, nov je prisekan volan. Na sredinski konzoli je polnilna postaja za brezžično polnjenje pametnih telefonov, ob njej pa vhoda USB-C in USB-A.

Ponudba motorjev se začenja pri litrskem trivaljniku s turbopolnilnikom z 88 kW moči, večina kupcev pa se odloča za 1,5-litrsko različico z močjo 118 kW. Na voljo je še 1,6-litrski bencinski štirivaljnik z močjo 100 kW ter prav tako 1,6-litrski dizelski motor. XCeed je s prenovo dobil tudi priključnohibridno različico, ki jo poganja kombinacija 1,6-litrskega bencinskega motorja in 44,5 kW elektromotorja s skupno sistemsko močjo 105 kW.

Več digitalizacije in hibridni pogon brez čakalne vrste

Cena vstopnega modela se začne pri dobrih 27.000 evrih, a se z vsemi popusti zniža nekoliko pod 20.000. Ponudbo Kia prilagaja povpraševanju na posameznem trgu, kar je del razloga za dobre prodajne rezultate – v letu 2022 je bila peta najbolje prodajana znamka v Sloveniji z 2.850 prodanimi avtomobili. V letošnjem letu želijo lanske številke še preseči, temu cilju pa govori v prid tudi dejstvo, da pri dobavi ni zamud, ker so Kiina vozila za slovenski trg proizvedena na Slovaškem.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto