Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najzmogljivejši Ranger zdaj tudi v Sloveniji
Slovenska premiera: Ford Ranger
Najzmogljivejši Ranger zdaj tudi v Sloveniji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.04.2023 22:42

Ford je v Slovenijo pripeljal novi poltovornjak Ranger Raptor.

Urša Prosenjak

Ford Ranger je na trgu prisoten že 40 let in v tem času si je v svojem segmentu priboril vodilno vlogo. Na voljo je v več kot 180 državah, proizvajajo pa ga v 6 tovarnah na 4 kontinentih. Od leta 2015 je najbolje prodajan poltovornjak v Evropi, v lanskem letu pa je bil s 45,69-odstotnim tržnim deležem postal tudi najbolje prodajan poltovornjak v Sloveniji. Ranger Raptor je edinstven model na evropskem trgu, pri nas pa je Raptor lani predstavljal skoraj 42 odstotkov vseh prodanih Rangerjev.

Nova generacija Rangerja prihaja v Slovenijo prav z Raptorjem, ki ima zdaj nekoliko bolj ameriški značaj. Zunanjost je robustna in prepoznavna, v notranjosti pa pozornost pritegnejo oranžni detaji, za prijetnejšo terensko vožnjo pa skrbita tudi školjkasta prednja sedeža. Terenski značaj Raptorja odsevajo tudi prav vse ostale njegove funkcije, kot na primer tempomat za brezpotja.

Podvozje je okrepljeno z dodatno zaščito vitalnih delov, ojačana je tudi šasija, za lažje premagovanje terenskih izzivov pa ima sedem različnih načinov vožnje in sistem stalnega štirikolesnega pogona z elektronsko nadzorovanim dvostopenjskim reduktorjem ter zaporama diferencialov spredaj in zadaj.

Posebna novost je skrita pod pokrovom motorja, kjer je trilitrski V6 z dvema turbinama, s katerim je to tudi najmočnejši Ranger doslej, saj proizvaja 292 konjskih moči in ima 491 Nm navora. Za skromnejše je v ponudbi tudi različica z dvolitrskim motorjem.

Nekoliko več pozornosti si zasluži Raptorjeva tovorna funkcija. Največja dolžina in širina tovornega prostora v segmentu pomenita enostavno nakladanje in razkladanje, med kolesnima lokoma pa je dovolj prostora za evro paleto. Tovorni prostor ima izboljšano zaščitno oblogo z novo zasnovo, zaščitene pa ima tudi zgornje robove. Pokrijemo ga lahko z električno pomičnim rolojem, ki ga upravljamo s stikalom na armaturni plošči, z gumbom v tovornem prostoru ali z daljinskim ključem. Tovorni prostor je osvetljen, nudi pa tudi 360-stopinjsko osvetlitev okolice.

Pri Fordu pričakujejo, da bodo v letošnjem letu v Sloveniji prodali okoli 130 vozil. Cena Rangerja se začenja pri 47.800 evrih, cena Rangerja Raptorja pa pri 72.120 evrih.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto