Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Francoska avtomobilska eleganca in slovenska moda
Slovenska premiera: DS3
Francoska avtomobilska eleganca in slovenska moda
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.04.2023 23:35

Znamka DS Automobiles je predstavila prenovljeno različico svojega najmanjšega modela DS3. V skladu s filozofijo znamke so ga slovenski javnosti premierno pokazali na nekoliko drugačen način - v družbi lepih oblek na lepih dekletih.

Urša Prosenjak

V večeru slovenskega modnega oblikovanja in francoskega avtomobilskega dizajna je imel DS3 glavno vlogo, čeprav so ga v prvem delu programa zasenčile violinistka Maša Golob z glasbo franšize James Bond in manekenke, oblečene v kreacije slovenske oblikovalke Tjaše Škapin, ki je pri snovanju kolekcije črpala navdih prav pri notranjosti novega DS-ovega križanca. Med povabljenimi smo opazili tudi nekaj znanih slovenskih obrazov, med drugimi tudi ambasadorko znamke Tino Maze, ki je sicer navdušena voznica DS7.

Oblikovno se prenovljeni DS3 ne razlikuje bistveno od predhodnika, nekoliko pa se je popestrila barvna paleta. Novost v ponudbi je odtenek Diva Red, kakršnega je nosil tudi razstavljeni primerek. V potniški kabini je glavna novost IRIS informacijski sistem, ki omogoča večjo personalizacijo nastavitev in lažjo uporabo na osrednjem 10,3-palčnem zaslonu na dotik. Na voljo bo pet paketov opreme: Bastille, Performance Line, Performance Line +, Rivoli in Opera.

Nabor pogonskih sklopov obsega tri različice, dva bencinska 1,2-litrska štirivaljnika s 100 ali 130 konji, in povsem električni E-Tense s 115 kW elektromotorjem ter baterijo kapacitete 54 kWh, ki ponuja doseg dobrih 400 km.

Cena osnovne različice z opremo Bastille se začenja pri 30.500 evrih, za električni model pa je potrebno odšteti vsaj 47.600 evrov.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto