Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Osvežitev italijanske elegance
Slovenska premiera: Alfa Romeo Giulia in Stelvio
Osvežitev italijanske elegance
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.05.2023 00:27

Alfo Romeo je v Slovenijo pripeljala dva izmed svojih modelov v prenovljeni in osveženi različici. Novo podobo sta sredi generacije dobila Stelvio in Giulia.

Urša Prosenjak

Najbolj opazna sprememba, ki sta je bila deležna terenec Stelvio in limuzina Giulia, so LED žarometi, ki obdajajo novo masko, v kateri bomo prepoznali družinsko podobnost z nazadnje predstavljenim modelom Tonale. Novosti opazimo tudi v zadnjih lučeh, ki so pri Stelviu transparentne, pri Giulii pa zatemnjene.

Precej novosti je v notranjosti, zlasti je poudarjena povezljivost in interaktivnost. Nov je 12,3-palčni informacijsko zabavni zaslon, na sredinski konzoli pa je polnilna postaja za brezžično polnjenje pametnih telefonov. Prenovljena modela sta opremljena z digitalnim NFT certifikatom, ki temelji na Blockchain tehnologiji in beleži podatke o vozilu, kar zagotavlja bolj pregledno zgodovino posameznega primerka, to pa vpliva na tržno vrednost vozila in kupcu nudi večjo varnost.

Nabor pogonskih sklopov obsega termične motorje s prostornino dveh in 2,2 litrov, vse motorne različice pa so povezane z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Vozne lastnosti zajemajo to, kar so pri Alfi poimenovali D. N. A. – dynamic, natural in advanced, povezuje pa pogonski sklop, krmiljenje in vzmetenje. Giulia in Stelvio se ponašata z najboljšo vozno dinamiko tako v segmentu kot v cenovnem razredu, za kar je zaslužna nizka teža vozila. Ta je posledica kardanske gredi iz ogljikovih vlaken in aluminija, ki prispeva komaj 7 kg, prav tako pa so aluminijasti tudi vrata, blatniki, blok motorja ter vzmetenje.

Cena obeh prenovljenih italijanskih lepotic se začenja pri 44.900 evrih.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto