Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kdaj je potrebno zamenjati metlice brisalcev?
Zimske razmere
Kdaj je potrebno zamenjati metlice brisalcev?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.12.2023 21:32

Da je potrebno metlice brisalcev pravočasno zamenjati, ni nobena znanost niti skrivnost. Zaplete pa se pri odločanju, kdaj napoči trenutek, ko je zamenjava nujna.

Urša Prosenjak

Odgovor na to dilemo ponuja nemški avtomobilski klub ADAC, ki je ugotovil, da življenjska doba ni odvisna od intenzivnosti uporabe brisalcev, pač pa od starosti. Metlice je potrebno zamenjati po dveh letih uporabe, ne glede na to, koliko jih uporabljamo.

Metlice se namreč ne zgolj izrabijo, pač pa nanje vplivajo tudi sončna svetloba in drugi vplivi, zaradi katerih se material spremeni, postane trši in izgubi svoje lastnosti. Guma na metlicah po 24 mesecih ne bo čistila stekla več tako dobro kot takrat, ko so bile metlice nove.

Seveda jih zamenjamo tudi prej kot po dveh letih, če ocenimo, da svojega dela ne opravljajo več ustrezno. Večja verjetnost, da se bo to zgodilo, je v jesenskih in zimskih mesecih, ko je padavin več in je njihova uporaba pogostejša.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto