Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tudi najhitrejša dekleta bodo dobila svojo serijo
Netflix
Tudi najhitrejša dekleta bodo dobila svojo serijo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.05.2024 05:28

Po uspehu serije Drive to Survive bo Netflix soj žarometov usmeril še na ženske v motošportu. Začenja se namreč snemanje dokumentarne serije o F1 Academy, produkcijo pa bo prevzela družba Hello Sunshine, ki je v lasti igralke Reese Witherspoon.

Urša Prosenjak

Serija bo na ogled od prihodnjega leta dalje, na voljo pa bo gledalcem Netflixa po vsem svetu.

»Napeta serija v več delih bo navijačem ponudila ekskluziven pogled v zakulisje izključno ženskega dirkaškega razreda, orisala pa bo tako napete trenutke na stezi in v paddocku, kot tudi osebne zgodbe in notranje boje dirkačic, njihovih družin, sponzorjev in ekip, ko se dekleta prebijajo v enega najzahtevnejših športov na svetu,« so zapisali pri Netflixu.

»Hello Sunshine smo ustanovili zato, da bi spremenili tradicionalno zgodbo žensk, Susie Wolff in F1 Academy pa počneta točno to z ustvarjanjem novih priložnosti v razburljivem svetu motošporta,« je povedala Witherspoonova. »Medtem ko te dinamične in neustrašne voznice podirajo ovire za volanom, smo se mi povezali z Netflixom, da bi povedali njihove zgodbe. Dejstvo je, da ko ženske postavimo v središče, se ljudje pojavijo in gledajo.«

Sodelovanje s filmskimi in televizijskimi ustvarjalci je nov korak v želji po širitvi prepoznavnosti F1 Academy in pridobivanju globalnega občinstva ženskega dirkaškega razreda.

»Želimo biti gonilna sila, ki spodbuja sodelovanje žensk v našem športu, tako na stezi kot zunaj nje. Globalna uvedba dokumentarne serije o F1 Academy z Netflixom ni le velik korak naprej pri prepoznavnosti našega poslanstva, ampak tudi odmevna izjava o zagonu in povpraševanju po ženskem športu,« je dejala Susie Wolff, poslovodna direktorica F1 Academy. »Želimo navdihniti in opolnomočiti naslednjo generacijo mladih žensk in Netflix bo odprl Akademijo F1 za globalno občinstvo obstoječih in prihodnjih oboževalcev.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto