Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Deseterica, ki preživi pol milijona kilometrov
Trpežni avtomobili
Deseterica, ki preživi pol milijona kilometrov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.06.2024 01:47

Avtomobili so vse trpežnejši in časi, ko je bilo potrebno avto zamenjati po nekaj letih, so minili, vseeno pa imajo določeno življenjsko dobo in starostno mejo, po kateri se jih ne splača več popravljati in jih je bolje odpeljati na odpad.

Urša Prosenjak

Po podatkih ameriške agencije za varstvo okolja avtomobili v svojem življenju povprečno prepotujejo 320.000 kilometrov, obstajajo izjeme, ki dosežejo milijon ali več kilometrov, pa tudi takšni, ki se poslovijo še preden bi dosegli povprečje.

Skrivnost dolge življenjske dobe avtomobila je redno vzdrževanje. K podaljševanju življenjske dobe pripomorejo redni servisi, skrb za komponente, po potrebi menjave, previdna vožnja in parkiranje v garaži. Ne glede na vzdrževanje pa so določeni avtomobili bolj trpežni in zlahka premagajo pol milijona kilometrov.

Španski ElMotor je sestavil seznam desetih avtomobilov, ki brez večjega napora prevozijo 500.000 kilometrov. To so:

Mercedes razred E

Peugeot 406

Citroen Xantia

Toyota Land Cruiser

Mercedes razred S

Škoda Octavia

Seat Toledo

BMW serije 5

Audi A6

Mercedes razred C

Prisotnost prestižnih znamk je morda pričakovana, presenetljivo pa je, da so na seznamu tudi vozila srednjega cenovnega razreda, med katerimi je nekaj že upokojenih modelov, kot denimo Toledo, Peugeot 406 ali Xantia. Če ste torej ponosni lastnik katerega izmed avtomobilov na seznamu, se ga kar oklepajte. Takšnih danes ne delajo več.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto