Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najudobnejša dostavna vozila zdaj na elektriko in na dizel
Slovenska premiera: Citroen Berlingo, Jumpy in Jumper
Najudobnejša dostavna vozila zdaj na elektriko in na dizel
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.06.2024 00:46

Citroen je v Sloveniji predstavil svoja prenovljena lahka gospodarska vozila Berlingo, Jumpy in Jumper.

Urša Prosenjak

Vsi trije modeli imajo dolgoletno tradicijo in s tem tudi določeno število svojih zvestih kupcev, tudi v Sloveniji. V najnovejši izvedbi imajo rahlo prenovljeno zunanjost, zlasti v sprednjem delu, kjer izstopa nov logotip, imajo pa tudi LED žaromete.

Najudobnejša dostavna vozila zdaj na elektriko in na dizel

Več sprememb je v notranjosti, kjer najdemo Citroenov zaščitni znak – sedeže Advanced Comfort, ki pomenijo izjemno mehkobo in udobje ter so nekakšna rdeča nit v celotni floti francoske znamke. Močno je spremenjena armaturna plošča s prenovljenim volanskim obročem, precej več je digitalizacije. V Berlingu je novost Smartphone Station, ki nadomešča osrednji zaslon, saj le-tega v osnovni opremi ni. Telefon namestimo v držalo in z Bluetoothom povežemo s sistemom avtomobila, s tem pa telefon postane osrednji zaslon. Upravljamo ga lahko z gumbi na volanu ali z glasovnim pomočnikom Siri ali Google.

Najudobnejša dostavna vozila zdaj na elektriko in na dizel

Trojica je na voljo v različnih dolžinah, pri Jumperju pa je mogoče izbirati tudi različne višine. Paleta motorjev obsega dizelske in električne različice. Berlingo ima 1,5-litrski dizelski motor z močjo 96 kW, Jumpy ponuja 1,5-litrski z močjo 88 kW ali dvolitrski dizelski motor s 120 kW, Jumper pa ima pod pokrovom 2,2-litrski dizelski motor z 88 ali 120 kW moči. Vse električne različice imajo enak 100-kilovatni elektromotor, vendar imajo različne baterije. Berlingo ima 50 kWh baterijo, pri Jumpyju je mogoče izbirati med 50 in 75 kWh, Jumper pa ima le 110 kWh baterijo, ki naj bi omogočala do 430 km dosega.

Najudobnejša dostavna vozila zdaj na elektriko in na dizel

Cene prenovljenih dostavnikov so nekoliko nižje kot pri predhodnikih, so pa električne različice občutno dražje od termičnih. Cena Berlinga se začne pri 20.800 evrih, električni je dobrih 10 tisočakov dražji. Dizelski Jumpy stane 28.000 evrov, električni pa 39.500. Največji Jumper je v najcenejši izvedbi lahko naš za 26.800 evrov, za električnega pa je treba odšteti skoraj 55.000 evrov, kar pa je znatno manj od cene njegovega električnega predhodnika, ki je stal okoli 90.000 evrov.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto