Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Nasveti
Pnevmatike18.11.2021
Nov par gum na sprednja ali zadnja kolesa?
Odločitev ima lahko usodne posledice.
Skrita nevarnost08.11.2021
Zakaj moramo odstraniti listje z avta?
Jesensko listje v polnem zamahu odpada z dreves, kar vozniki, ki parkirajo v njihovi bližini, lahko dojemajo kot nadlego. Toda kolikšna nadlega je zares odpadlo listje na avtu in s kakšno naglico ga moramo odstraniti?
Poletje01.08.2021
Kaj je idealna temperatura za vožnjo?
Strokovnjaki svarijo pred ekstremi.
Poplave19.07.2021
Zakaj ni dobro voziti skozi poplavo?
Deževje zadnjih dni je marsikje povzročilo težave v prometu, v nekaterih primerih pa tudi škodo na vozilih.
Nasvet11.07.2021
Kdaj je potrebno zamenjati brisalce?
Metlice brisalcev vetrobranskega stekla je potrebno redno menjati. Čeprav se tega zaveda vsak voznik ali voznica, pa se pogosto znajdemo v dilemi, ali je to že nujno, ali pa lahko še nekoliko počakamo.
Poletje05.07.2021
Kako ohladimo avto v desetih sekundah?
V poletni vročini pomeni sesti v vroč avto precejšnjo neprijetnost, ki je lahko tudi nevarna za zdravje. Nasvetov, kako avto pred vožnjo čim hitreje ohladiti, je veliko. Enega izmed njih vam ponujamo v naslednjih vrsticah.
Vroči dnevi17.06.2021
Odprta okna ali vključena klima?
Z vse toplejšimi dnevi se spet pojavlja dilema, ali je bolje uravnavati temperaturo v vročem avtu s klimo ali z odprtimi okni. Vozniki imajo o tem različna mnenja, vseeno pa obstaja nekaj smernic, ki jim je priporočljivo slediti.
Skrb za vozilo12.05.2021
Zakaj poleti ne vozimo z zimskimi pnevmatikami?
Čeprav zakon tega ne prepoveduje, pa takšna odločitev ni najboljša.
Nasvet12.04.2021
Potovalna slabost - zakaj se pojavlja in kako jo preprečiti?
Večina mladih mamic prej ali slej doživi stisko, ko je njenemu malčku med vožnjo slabo, ona pa je za volanom in mu ne more takoj pomagati. Težava pa ne pesti le najmlajših, pač pa tudi mnoge odrasle.
Dobro je vedeti12.04.2021
Kako hitreje segreti motor avtomobila
V hladnejšem vremenu se avtomobili nekoliko drugače obnašajo kot običajno, kar je potrebno upoštevati, da ne bi nehote škodovali motorju.
Projekt07.04.2021
Nakup starodobnika v tujini
Biti lastnik starodobnika so sanje prenekaterega ljubitelja avtomobilov, pa naj gre za redek primerek iz začetka zgodovine motornih vozil ali pa prvi avto voznika. Slednjih je vendarle nekoliko več in če vozniku ni ravno uspelo obdržati Zastave svoje mladosti, se marsikdo odloči za nakup enega izmed ohranjenih primerkov v kateri izmed držav južne ali vzhodne Evrope.
NNNP08.03.2021
Kako se rešiti iz prtljažnika
Večina med nami se še ni znašla ujeta v prtljažniku, zamisel o tem pa se nam zdi nekaj, kar spada v kriminalke ali pa vsaj v predele sveta, kjer je zločin nekoliko bolj vsakdanji, kot pri nas. Toda dogodki, ko je oseba iz takšnega ali drugačnega razloga zaprta v prtljažnik avta, so presenetljivo pogostejši, kot bi pričakovali, zato je dobro vedeti, kako se lahko iz takšne situacije rešimo.
Varnost01.03.2021
Pobeg iz potapljajočega avta
Potapljajoč avto spada verjetno med najbolj srhljive scenarije v prometu. Žal so nesreče, v katerih vozilo konča v vodi, pogostejše, kot si predstavljamo. Vsako leto se tudi pri nas zgodi vsaj nekaj tovrstnih nesreč, nekatere se žal končajo tragično, velikokrat pa se ljudje tudi rešijo. Čeprav se zdi kot gotova smrt, imamo ob pravilnem ravnanju dobre možnosti za rešitev.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto