Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Novice
Prometna varnost21.05.2024
Moški, vozite kot ženske!
Voziti kot ženska je bil od nekdaj – in je pogosto še vedno – sinonim za počasno, neodločno, nezanesljivo in sploh slabo vožnjo. Toda v Franciji z novo kampanjo pozivajo prav k temu: naj tudi moški vozijo kot ženske.
WWCOTY17.05.2024
Hasna Zobiri bo zastopala Alžirijo
Alžirska novinarka Hasna Zobiri se je pridružila žiriji Svetovni avto leta po izboru žensk (WWCOTY), edini žiriji na svetu, ki jo sestavljajo izključno avtomobilske novinarke. Z njenim imenovanjem zdaj žirija šteje 77 članic iz 52 držav.
Jeep04.05.2024
Kupci so želeli in dobili Gladiatorja v rožnatem
Odtenek Tuscadero je Jeep predstavil na Wranglerju, zdaj pa ga je na željo ljubiteljev znamke ponudil tudi na Gladiatorju.
Izvirno01.05.2024
Varno čez cesto z opeko v roki
Bodi viden, zgrabi opeko!
Milanski teden oblikovanja16.04.2024
Amijev poklon ikoni pop kulture
Na tednu oblikovanja v Milanu, ki se je začel v ponedeljek, bo vse do 21. aprila na ogled poseben Citroen Ami, ki bo s svojim posebnim dizajnom slavil petdesetletnico Rubikove kocke.
Raziskava12.04.2024
Katera generacija voznikov je najbolj jezna za volanom?
Cestno besnilo je pojav, ki ne zajame vseh starostnih skupin v enaki meri.
Presenetljiv zmagovalec neslavne lestvice09.04.2024
Koliko vrednosti izgubijo različni avtomobili v prvem letu?
Med dejavniki, ki vplivajo na odločitev o nakupu avtomobila, je tudi njegova predvidena vrednost po določenem obdobju, če ga bo lastnik želel prodati.
Raziskava Evropske komisije04.04.2024
Koliko se dejanska poraba razlikuje od uradne?
Evropska komisija je objavila prvi niz podatkov o porabi avtomobilov na evropskih cestah v realnem prometu v primerjavi s tovarniškimi podatki.
Tesla28.03.2024
Cyberhammer za Tesline točke zvestobe
Elon Musk je znan po svojih nenavadnih marketinških potezah in najnovejša med njimi je poseben program zvestobe za kupce.
Nenavadni zakoni19.03.2024
Država, kjer morajo biti vsi avtomobili beli
Barva avtomobila je pomembna, ker med drugim z njo izražamo svojo osebnost in avtu dodamo nekaj lastne note, čeprav nas pri izbiri vodijo tudi povsem pragmatični razlogi, kot na primer enostavnost vzdrževanja, osnovna cena ali vidnost na cesti. V neki državi pa kupci avtomobilov te izbire nimajo. Vsi avtomobili morajo biti beli.
Varnost vozil17.03.2024
Opravljen prvi rentgenski test trčenja z žensko lutko
Mercedes-Benz je nedavno opravil povsem nov preizkus trčenja, s katerim so presegli običajno snemanje deformacij vozila in udarcev na testne lutke.
VW Currywurst14.03.2024
Volkswagnov legendarni proizvod, ki sploh ni povezan z avtomobili
Čeprav je Volkswagnova glavna dejavnost proizvodnja avtomobilov, pa že desetletja izdelujejo tudi klobase, ki so naprodaj v njihovih menzah. Izdelek Currywurst je sčasoma postal prava znamenitost in dobil tudi svojo servisno številko, kot bi bil pravi rezervni del avtomobila.
Težave12.03.2024
Kaj se zgodi, če zgrešimo prestavo?
Skoraj vsakemu vozniku se je že zgodilo, da je izbral napačno prestavo ročnega menjalnika. V večini primerov ni hujših posledic, včasih pa se zgodi tudi kaj, česar si ne bi želeli.
Raziskava09.03.2024
Zakaj ženske za enako popravilo plačajo več?
Ko govorimo o avtomobilih, smo ženske s strani moških še vedno zapostavljene in v podrejenem položaju. To je močno izraženo tudi v različnih storitvenih dejavnostih.
WWCOTY08.03.2024
Kia EV9 je svetovni avto leta po izboru žensk
Žirija Svetovni avto leto po izboru žensk je izbrala letošnjega zmagovalca.
Prometna varnost06.03.2024
Kaj se zgodi, ko med vožnjo pogledamo v telefon?
Čeprav imamo občutek, da z enim očesom še vedno gledamo na cesto, če med vožnjo pokukamo na telefon, se naša pozornost povsem preusmeri drugam. Videosimulacija ponazarja, kaj se v resnici zgodi, ko pogledamo telefon.
Renault04.03.2024
S Petko se vrača tudi kasetofon
Renault oživlja legendarno Petko, ki navdušuje z retro dizajnom, francoska znamka pa je priložnost izkoristila za nekoliko bolj obsežen skok v preteklost.
Standardizacija01.03.2024
Obeta se poenoten sistem plačevanja polnjenja električnega avta
Nova uredba Evropske unije, ki začne veljati 13. aprila, določa, da bodo morali novi bencinski servisi omogočati plačevanje s kartico, kar bo sčasoma poenostavilo tudi polnjenje električnih avtomobilov.
Raziskava28.02.2024
Še vedno le druga violina
Električni avtomobili imajo svoje prednosti in slabosti, slednje pa žal vse prevečkrat pretehtajo. Raziskava je pokazala, da se prav zaradi tega mnogi kupci električnega avta odločijo, da mu namenijo vlogo drugega avta v gospodinjstvu.
Unikat25.02.2024
Opera d'Arte je Maseratijevo slikarsko platno
Maserati je svoj športni model MC20 Cielo uporabil kot slikarsko platno, na katerem je predstavil svoje številne možnosti personalizacije. Nastal je Opera d'Arte.
Težave sodobne tehnologije24.02.2024
Zaradi slepega sledenja navigaciji končajo na stopnicah
Vožnja po mestnih stopnicah je nekaj, kar običajno vidimo le v akcijskih filmih, toda prebivalci Edinburgha se s tem ne bi strinjali. Tak prizor namreč vidijo kar v domačem mestu in brez spremstva filmskih kamer.
Zvezdniki19.02.2024
Aquamanov električni starodobnik
Legendarni igralec Jason Momoa se je skupaj z britanskim podjetjem lotil drznega in kontroverznega podviga.
Promet14.02.2024
Rdeča črta na Cesti smrti
V Španiji so na posebej nevarni cesti uvedli novo talno oznako.
Tehnologija13.02.2024
Kaj je narobe z mojim avtom? Telefon pozna odgovor!
Umetna inteligenca se vse bolj širi na vsa področja in če jo znamo pravilno uporabljati, nam je lahko v veliko pomoč. Lahko nam pomaga razvozlati, kaj je narobe z našim avtomobilom.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto