Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Ona in avto
Helle Nice07.07.2024
Od golega modela do kraljice Bugattija
V motošportu so ženske še vedno bolj izjema kot pravilo, toda pionirke so na tem področju orale ledino že pred stoletjem. Ena izmed prvih dirkačic je bila Mariette Hélène Delangle, bolj znana z umetniškim imenom Hellé Nice.
Rosie Wait29.09.2023
Ženska, ki je pomagala Lewisu Hamiltonu do naslovov prvaka
V dirkaškem športu je hitrost zelo pomembna. Hitrejše kot je vozilo, večje so možnosti za zmago. Toda ni pa to edini dejavnih. Izjemno pomembna je tudi strategija. In čeprav je Formula 1 še vedno precej v domeni moških, pa za strategijo nekaterih vodilnih ekip v športu skrbijo ženske.
Sophie Kumpen10.09.2023
Ženska, ki je dala Maxu Vestappnu talent
Če bi Sophie vztrajala na svoji poti, bi lahko postala uspešna dirkačica Formule 1. A je dala prednost nečemu drugemu in vzgojila največjega šampiona današnjega časa.
Intervju: Astrid Linder29.08.2023
Varnost avtomobilov je ocenjena po meri moškega povprečne rasti
Astrid Linder je letošnja dobitnica nagrade Woman of Worth, ki jo podeljuje Women’s World Car of the Year (WWCOTY). Z njo se je pogovarjala Mia Liström.
Kraljica Elizabeta II09.09.2022
Avtomobili v službi njenega veličanstva
Monarhinja z najdaljšim stažem je bila tudi spretna voznica in ljubiteljica vožnje ter avtomobilov
Maria Teresa di Filippis08.09.2022
Ženska, ki je premikala meje dovoljenega v Formuli 1
Motošport je eden redkih športov, kjer tekmovalci niso že vnaprej ločeni po spolu. A kljub temu, da moški in ženske lahko tekmujejo skupaj, pa so vrata ženskam v Formulo 1 še vedno precej priprta, zelo dolgo pa so bila sploh povsem zaprta.
Motošport18.05.2022
Kraljica strategije: ženska za uspehi Maxa Verstappna
Ekipa Red Bull Racing je v lanskem letu prekinila dolgoleten niz naslovov svetovnega prvaka, ki jih je zbiral Lewis Hamilton. Po napetem prvenstvu od začetka do konca je Max Verstappen v zadnjih trenutkih končne dirke naposled premagal tekmeca. Pri njegovem uspehu pa je ključno vlogo igrala ženska.
Neca G. Strniša16.04.2022
Mladi vozniki smo lahko tudi vzor
V dneh, ko se kandidatke in kandidati za najboljše mlade voznice in voznike letošnjega leta pripravljajo na praktično preizkušnjo na poligonu AMZS-jevega Centra varne vožnje na Vranskem, smo se pogovarjali z lansko zmagovalko, Neco G. Strniša.
Isabelle Galmiche06.03.2022
Pri 50-ih do prve zmage v WRC
Isabelle Galmiche se je zapisala v zgodovino, ko je s Fordovo Pumo Hybrid Rally1 skupaj s Sebastienom Loebom zmagala na rallyju Monte Carlo. Po impresivnem dosežku je ekskluzivno za Ford spregovorila o svoji ljubezni do hitrosti, tekmovanju v športu, v katerem prevladujejo moški, in o tem, kako pomembno je slediti svojim sanjam.
Mazda MX-526.09.2021
Dve japonski lepotici
Pozornost vzbujajoči roadster je na trgu že dobra tri desetletja, v svoji četrti generaciji pa je dobil tudi jubilejno izdajo, mi smo ga postavil še ob bok prvi generaciji.
Isadora Duncan18.09.2021
Smrt v kabrioletu
Ameriška plesalka Isadora Duncan si je v Evropi ustvarila uspešno kariero, obenem pa burila duhove s svojim kontroverznim življenjskim slogom. Dramatično kot je živela, je pri komaj petdesetih tudi umrla. Zanjo je bila usodna vožnja s kabrioletom.
Taii Voss16.08.2021
Motociklizem ne pomeni samo svobode, pač pa tudi odgovornost
Taii Voss je ženska mnogih talentov in znanj, vsem pa je skupna kreativnost in strast, ki jo vodi pri njenih projektih. Pomemben del njenega življenja pa je druženje z Bonnie, motociklom, ki jo spremlja na potovanjih in ji pomaga pri polnjenju baterij. Nekaj tančic svojega zanimivega življenja je odstrla v pogovoru z nami in razkrila, kaj jo motivira in kako je postala to, kar je danes.
Učiteljica vožnje Špela Rojc05.08.2021
Človek, ki ti zaupa, se bo naučil voziti mnogo prej
Špela Rojc je že mnogim bodočim voznikom pomagala do vozniškega izpita. Svoje delo opravlja s predanostjo in veseljem, kar prepoznavajo tudi kandidati, ki si radi kot svojo učiteljico vožnje izberejo prav njo.
Gunhild Liljequist03.07.2021
Oblikovalka legendarnih Golfovih sedežev in ročke menjalnika
Vsak pravi ljubitelj Volkswagna pozna ikonično karirasto oblazinjenje in ročko menjalnika v obliki žogice za golf v modelu Golf GTI, le malokdo pa pozna njun izvor in avtorico.
Barbara Jurak27.06.2021
Iz Anglije v kabino tovornjaka
Barbara Jurak je ena izmed tistih vsestranskih žensk, ki so enako spretne v kuhinji, delavnici in za volanom. Toda za razliko od večine ostalih, je ona za svoje delovno okolje izbrala kabino tovornjaka.
Izziv11.06.2021
Za volanom cestne pošasti
Nobenega izziva se ne ustrašim. Še posebej, če izziv pomeni sesti za volan vozila, ki je nekajkrat daljše in težje od tega, kar običajno vozim. Pa čeprav le za en krog.
Zgodovina09.06.2021
Od obale do obale
Na današnji dan se je pred 112 leti skupinica mladih žensk odločila porušiti nekaj stereotipov. V času, ko ženske za volanom niso imele kaj iskati, so se same odpravile na 5767 kilometrov dolgo potovanje z avtom.
Maša Popović16.05.2021
Volan in stopalke so enaki za moške in ženske
Maša je na prvi pogled običajna mladenka dvajsetih-in-nekaj let, ki ima rada živali in lepe stvari v življenju. Toda ko beseda nanese na avtomobile, motorje in vse, kar diši po bencinu, se kaj hitro izkaže, da nimamo opravka s povprečnim dekletom.
Reportaža27.04.2021
Prikupni Šved s Scanio
Srečali smo se z varčnim vlačilcem Scanio 540 S in njegovim prezentatorjem Mikaelom.
Izum18.04.2021
Margaret Wilcox, ženska, zaradi katere nas za volanom ne zebe
Ženske med vožnjo cenimo udobje in v hladnem zimskem jutru, kakršnih je to pomlad še obilo, največ udobja nedvomno prispeva avtomobilski grelec. Morda bo koga presenetilo, toda ta nepogrešljiv del opreme vsakega sodobnega avta je izumila ženska.
Avtomobilska ikona16.04.2021
Vse najboljše, Stoenka!
Legendarni avto naše mladosti je star pol stoletja.
Zgodovina15.04.2021
Ženski, ki sta izumili brisalce
Izumi praviloma nastanejo kot rezultat prizadevanja, da bi si ljudje olajšali vsakdanjik, zato niti ni presenetljivo, da so za marsikatero inovacijo v avtomobilizmu zaslužne ženske, ki pregovorno podpirajo tri vogale hiše in opravijo večino vsakdanjega dela. Ena teh inovacij so brisalci.
Bertha Benz03.04.2021
S podvezo in razredčilom v prihodnost
Med vplivnimi ženskami v avtomobilizmu ima Bertha Benz brez dvoma vodilno mesto. Čeprav brez višje izobrazbe, je zgolj zaradi ljubezni do tehnike in moža napravila odločilen korak, brez katerega bi danes svet izgledal precej drugače.
Helene Rother08.03.2021
Ženska, ki je spremenila avtomobilsko oblikovanje
V avtomobilizmu so ženske le redko v ospredju. Toda prav ženska je spremenila naš pogled na notranjost avtomobilov.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto